Principalul subiect politic internațional de la finalul lunii aprilie a fost Summitul Coreean. Două țări vecine – Coreea de Nord și Coreea de Sud, aflate teoretic în război, au parafat un acord privind denuclearizarea peninsulei coreene. Încheierea acestui acord a fost văzută drept un obiectiv istoric, pentru că anul acesta se serbează 65 de ani de armistițiu între cele două ţări. Cu această ocazie, cei doi lideri au declarat în fața a peste 80 de milioane de coreeni că „o nouă eră a păcii a început.”

Cum se explică acest eveniment şi ce efecte poate avea în Asia? Ce rol a jucat China în această evoluţie? Merită Donald Trump să primească Premiul Nobel pentru Pace? Există implicaţii ale acestui eveniment şi pentru România?

Acest podcast cuprinde extrase de la TVR [link] şi declaraţii ale lui Donald Trump [link]. Coloana sonoră cuprinde piesa Bad Ideas Distressed de Kevin MacLeod [link]. Sursa foto [link].

 Editor coordonator: Paul Chioveanu. Comentatori: Paul Chioveanu şi Mihnea Dumitru. Episod înregistrat în data de 1 mai 2018. 

Tags :

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *