Există oameni care cred că există o „agendă gay,” dar nu ar putea spune ce anume conţine aceasta. Pentru că nu există decât o agendă a drepturilor omului, a egalităţii în drepturi şi libertăţi. Nedreptatea, discriminarea, ura, totalitarismul, pedepsele nejustificate şi disproporţionate ar trebui să lipsească din orice societate matură şi civilizată, indiferent de credinţele religioase ale majorităţii. „Filozofia este clară, [în sensul că] drepturile omului nu se votează!”

Invitatul podcastului de azi este Daniel Kozak, jurnalist, om de comunicare și, mai presus de orice, un susținător al egalității în drepturi și libertăți. Daniel crede în oameni, în drepturile lor și în puterea cuvântului. A lucrat cu minorități etnice, cu victime ale traficului și cu categorii sociale defavorizate, dar și cu președinți, directori și, cel mai greu, cu sine.

Episoadele 014a şi 014b cuprind declaraţii din emisiunea „Recurs la morală,” moderată de Luminița Velciu și difuzată de TVR în data de 3 iunie 2017 [link]. Pe lângă vocea lui Daniel Kozak, extrasele din emisiune cuprind şi declarații ale altor participanți: Luminița Velciu – moderator, Vlad Levente Viski – editorialist, Mihaela Biolan – sociolog, Visarion Alexa – preot paroh, Andrei Manea – economist și Gheorghe Iancu – profesor universitar. Podcastul mai cuprinde o declarație a Papei Francisc din iulie 2013 [link]. Sursa foto [arhiva personală DK: © eJobs #HAPPINESSisME].

 Editor coordonator: Paul Chioveanu. Gazdă: Codru Vrabie. Invitat: Daniel Kozak. Episod înregistrat în data de 28 mai 2018. 

Tags :

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *