Licenţiată la Academia de Studii Economice din Bucureşti, Sabina Schnell a plecat din România în 1999, pentru a studia politici de dezvoltare în Germania, la nivel de masterat. Din 2006, când s-a mutat în Statele Unite, pentru studiile doctorale la Universitatea George Washington, Sabina a început să lucreze în domeniul politicilor pentru administraţie publică şi dezvoltare internaţională, concentrându-se asupra dezvoltării durabile şi reducerii sărăciei. Din 2014, Sabina predă administraţie publică internaţională şi comparată la Universitatea Syracuse din statul New York.

La începutul lunii iunie, s-a desfăşurat la Bucureşti a 14-a ediţie a Dialogurilor Trans-Atlantice. TAD este o conferinţă academică dedicată ştiinţelor conexe administraţiei publice, aşa încât Sabina a fost direct implicată în organizarea şi desfăşurarea dezbaterilor. Am profitat de prezenţa Sabinei în Bucureşti, pentru a afla ce mai e nou în lumea administraţiei publice, cum se pot îmbunătăţi relaţiile dintre cetăţean şi administraţie, ce anume pot face funcţionarii şi cetăţenii pentru a creşte calitatea guvernării şi eficienţa politicilor publice.

„Cred că […] fiecare [dintre noi] are un anumit rol de jucat în această «guvernare deschisă» şi trebuie să te gândeşti [care] e rolul tău ca cetăţean. […] la diferitele [niveluri] de administraţie publică, local, central, […] să te gândeşti [ca funcţionar public], care e rolul tău vizavi de public, vizavi de cetăţean, şi cum poţi […] în munca ta, să beneficiezi de expertiza pe care cetăţenii o au […], pentru că […] expertiza asta poate fi folosită să îmbunătăţeşti modul în care funcţionează administraţia publică,” ne-a spus Sabina, înainte de-a ne promite că va reveni şi cu alte subiecte în podcasturile noastre.

Acest podcast conţine declaraţii ale fostului secretar de stat Vicenţiu Ştir, de la fostul Minister al Consultării Publice şi Dialogului Social [link], respectiv ale primarului Sucevei, Ion Lungu [link].

 Editor coordonator: Paul Chioveanu. Invitată: Sabina Schnell. Gazdă: Codru Vrabie. Episod înregistrat în data de 29 iunie 2018.

Tags :

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *