Sorina Henea face o pledoarie în favoarea utilizării internetului ca sursă de informare despre alegerile pentru Parlamentul European. Ea crede că un cetăţean informat este capabil să voteze în cunoştinţă de cauză şi că participarea în alegeri este extrem de importantă pentru buna funcţionare a oricărei democraţii. Sorina acceptă că fiecare stat-membru UE poate avea un profil specific al reprezentării politice, motiv pentru care alegerile pentru Parlamentul European încă nu sunt organizate la nivel paneuropean, ci separat, în fiecare ţară din Uniunea Europeană.

Gazdă: Codru Vrabie. Invitată: Sorina Henea. Episod înregistrat în data de 12 aprilie 2019. Muzica de fundal cuprinde fragmente din piesele „Je Vulesse” de Nu Guinea şi „The Schooner The Better” de Spazz Cardigan. Foto: Curaj Înainte/Portada.

Telegraful.net a fost platforma de podcasturi a Asociaţiei Curaj Înainte. În cadrul proiectului „Produs de informare a alegătorului născut în 2000±2,” seria de podcasturi Telegraful Electoral urmărește informarea tinerei generații cu privire la procesele electorale din perioada 2019-2020. Proiect realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, un program dezvoltat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile în parteneriat cu Romanian-American Foundation, sprijinit de Enel România și Ursus Breweries (www.inovarecivica.fdsc.ro). Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a programului Fondul pentru Inovare Civică.
Tags :

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *