Am rugat-o pe Sorina Henea să facă un exerciţiu de introspecţie şi să ne spună dacă, atunci când votează în alegerile pentru Parlamentul European, se simte mai degrabă cetăţean român sau cetăţean european. Ba chiar am făcut şi un exerciţiu de imaginaţie, privind soarta crescătorilor de viermi de mătase din Uniunea Europeană. Răspunsurile ei scot în evidenţă responsabilitatea pe care o au partidele politice, de a informa alegătorii cu privire la proiectele de care pot beneficia şi cei 500 de milioane de cetăţeni europeni, şi fiecare din cele 27 de state-membre.

Nota bene: În urma referendumului pentru Brexit din 2016, este foarte probabil că Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană până la sfârşitul acestui an. Astfel, UE va rămâne cu numai 27 de state-membre.

Gazdă: Codru Vrabie. Invitată: Sorina Henea. Episod înregistrat în data de 12 aprilie 2019. Muzica de fundal cuprinde fragmente din piesele „Je Vulesse” de Nu Guinea şi „The Schooner The Better” de Spazz Cardigan. Foto: Curaj Înainte/iStock.

Telegraful.net a fost platforma de podcasturi a Asociaţiei Curaj Înainte. În cadrul proiectului „Produs de informare a alegătorului născut în 2000±2,” seria de podcasturi Telegraful Electoral urmărește informarea tinerei generații cu privire la procesele electorale din perioada 2019-2020. Proiect realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, un program dezvoltat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile în parteneriat cu Romanian-American Foundation, sprijinit de Enel România și Ursus Breweries (www.inovarecivica.fdsc.ro). Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a programului Fondul pentru Inovare Civică.

Tags :

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *