Conversaţia cu Sorina Henea a ajuns în zona întrebărilor despre educarea şi informarea corectă a alegătorilor. Opinia Sorinei este că sistemul nostru de învăţământ nu se ocupă suficient de formarea competenţelor sociale, civice, electorale şi/sau politice. Ea consideră că partidele politice au responsabilitatea de-a suplini aceste lipsuri, poate chiar în timpul campaniei electorale. Sorina oferă inclusiv o soluţie despre cum le putem cere partidelor politice să acţioneze în acest sens, tocmai pentru a-i feri pe alegători de eventuale dezinformări.

Bonus: Există câteva locuri unde te poţi informa corect, din surse verificate (vezi contextpolitic.ro/) sau chiar din verificări specializate ale declaraţiilor din spaţiul public (vezi factual.ro/, europafm.ro/tag/verificat-de-europa-fm/, mediastandard.ro/?s=fact+check, euvsdisinfo.eu/).

Gazdă: Codru Vrabie. Invitată: Sorina Henea. Episod înregistrat în data de 12 aprilie 2019. Muzica de fundal cuprinde fragmente din piesele „Je Vulesse” de Nu Guinea şi „The Schooner The Better” de Spazz Cardigan. Foto: Curaj Înainte/iStock.

Telegraful.net a fost platforma de podcasturi a Asociaţiei Curaj Înainte. În cadrul proiectului „Produs de informare a alegătorului născut în 2000±2,” seria de podcasturi Telegraful Electoral urmărește informarea tinerei generații cu privire la procesele electorale din perioada 2019-2020. Proiect realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, un program dezvoltat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile în parteneriat cu Romanian-American Foundation, sprijinit de Enel România și Ursus Breweries (www.inovarecivica.fdsc.ro). Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a programului Fondul pentru Inovare Civică.

Tags :

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *