Am întrebat-o pe Sorina Henea despre impactul perioadei de pre-campanie asupra ei şi despre aşteptările pe care le are de la campania electorală. Astfel, am aflat că partidele şi-au făcut cunoscute denumirile şi listele de candidaţi, fără a pune prea mare accent pe ideile, valorile, obiectivele sau proiectele concrete pe care doresc să le promoveze în Parlamentul European. Printre altele, Sorina ne spune ce-şi doreşte să afle în timpul campaniei electorale şi cum anume se informează despre candidaţi, partide, alianţe şi propunerile acestora.

Bonus: Sorina aminteşte instrumentele online care pot îndruma alegătorii indecişi despre compatibilitatea dintre ideile lor şi cele ale partidelor/alianţelor aflate în competiţia electorală: euandi2019.eu, yourvotematters.eu, votulmeu.com, politicalcompass.org, freedom-talk.com sau chiar populist quiz.

Gazdă: Codru Vrabie. Invitată: Sorina Henea. Episod înregistrat în data de 12 aprilie 2019. Muzica de fundal cuprinde fragmente din piesele „Je Vulesse” de Nu Guinea şi „The Schooner The Better” de Spazz Cardigan. Foto: Curaj Înainte/iStock.

 
Telegraful.net este platforma de podcasturi a Asociaţiei Curaj Înainte. În cadrul proiectului „Produs de informare a alegătorului născut în 2000±2,” seria de podcasturi Telegraful Electoral urmărește informarea tinerei generații cu privire la procesele electorale din perioada 2019-2020. Proiect realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, un program dezvoltat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile în parteneriat cu Romanian-American Foundation, sprijinit de Enel România și Ursus Breweries (www.inovarecivica.fdsc.ro). Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a programului Fondul pentru Inovare Civică.
Tags :

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *