Grupurile politice din Parlamentul European şi-au desemnat candidaţii pentru ocuparea funcţiei de preşedinte al Comisiei Europene. Aceşti spitzenkandidaten au participat, în 29 aprilie, în 2 mai şi în 15 mai, la dezbateri privind viitorul Uniunii Europene. Viitorul preşedinte al Comisiei Europene va fi nominalizat de Consiliul European şi, apoi, investit prin votul Parlamentului European. Am întrebat-o pe Sorina Henea care crede ea că va fi impactul alegerilor din 26 mai. Ea ne-a răspuns că este foarte importantă constituirea unei majorităţi coerente în Parlamentul European, o majoritate care să aibă capacitatea de-a propune proiecte viabile şi de-a lua decizii în beneficiul cetăţenilor europeni.

Bonus: Monitorul #Vote4Values de la liberties.eu îţi arată care ar putea fi rezultatele alegerilor din 26 mai, posibila distribuţie a mandatelor în viitorul Parlament European şi, pe cale de consecinţă, cum ar putea arăta majoritatea care se va constitui.

Gazdă: Codru Vrabie. Invitată: Sorina Henea. Episod înregistrat în data de 12 aprilie 2019. Muzica de fundal cuprinde fragmente din piesele „Je Vulesse” de Nu Guinea şi „The Schooner The Better” de Spazz Cardigan. Foto: Curaj Înainte/iStock.

Telegraful.net a fost platforma de podcasturi a Asociaţiei Curaj Înainte. În cadrul proiectului „Produs de informare a alegătorului născut în 2000±2,” seria de podcasturi Telegraful Electoral urmărește informarea tinerei generații cu privire la procesele electorale din perioada 2019-2020. Proiect realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, un program dezvoltat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile în parteneriat cu Romanian-American Foundation, sprijinit de Enel România și Ursus Breweries (www.inovarecivica.fdsc.ro). Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a programului Fondul pentru Inovare Civică.

Tags :

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *