În primul rând, îţi mulţumim că ne urmăreşti şi că vrei să-ţi aduci cunoştinţele în sprijinul soluţionării problemelor cu care se confruntă societatea românească.
Accesând formularul de Contact, scrie-ne cum doreşti să contribui la seria de articole Idei în dezbatere, mai ales dacă locuieşti în străinătate sau ai locuit/muncit o vreme în altă ţară:

  • ai văzut pe undeva o soluţie care ar putea fi replicată pentru a rezolva o problemă din România?
  • ai un sfat pentru românii care doresc să plece din ţară, să ştie dinainte la ce să se aştepte?
  • ai un gând deosebit, o nevoie neîmplinită sau o aspiraţie arzătoare legată de Centenar?

După ce stabilim legătura, îţi vom cere să ne trimiţi o fotografie care te reprezintă şi o scurtă descriere despre cine eşti, unde locuieşti şi cu ce te ocupi, alături de textul pe care doreşti să-l publici în seria noastră de Idei în dezbatere. În textul propus spre publicare, te încurajăm să ne spui:

  • care este problema pe care ai identificat-o, pe care o cunoşti sau despre care ai aflat;
  • de ce ţi se pare important să fie soluţionată acea problemă, care este miza ta personală;
  • cum anume crezi că poate fi soluţionată problema sau
    cum ai văzut că au făcut alţii care s-au aflat într-o situaţie similară;
  • ce anume ar trebui făcut (şi cine crezi că ar trebui să facă), pe paşi, ca într-un plan de acţiune, pentru a rezolva problema într-un mod eficient şi durabil.

Noi vom edita un pic textul scris de tine şi te vom consulta în privinţa editărilor, înainte de publicare. De asemenea, te vom anunţa când programăm textul pentru publicare, astfel încât să-l putem promova împreună pe reţelele de socializare.
În loc de un text scris, poţi să ne trimiţi o înregistrare audio sau video, însă păstrăm acelaşi proces de colaborare şi aceleaşi condiţii, aşa cum au fost descrise mai sus.
Poţi lua legătura cu noi chiar acum, prin formularul de Contact. Te aşteptăm alături de noi, să contribui cu noi Idei în dezbatere!