Telegraful

DESPRE NOI

Telegraful  este un proiect de informare despre treburile publice şi de implicare civică sau politică (nepartizană) în viaţa comunităţilor locale şi a societăţii româneşti. 
Ipoteze în căşti reprezintă o serie de podcasturi în care discutăm probleme politice și sociale, dorindu-ne să identificăm soluții civice de implicare în viața comunității.

Fiecare secţiune a proiectului  Telegraful  invită cititorii sau ascultătorii să ia atitudine cu privire la deciziile politice care le pot afecta viața. Interacțiunea politică și socială s-a transferat tot mai mult în mediul online, prin utilizarea reţelelor sociale. Mesajele televiziunilor publice de informații s-au polarizat în funcție de scena politică și instituțională. În acest peisaj mediatic, suntem conștienți de riscurile la care suntem supuși în fiecare zi: putem fi manipulați sau putem cădea în capcane de comunicare electorală.

 Telegraful  doreşte să ofere o radiografie echilibrată și imparţială a societăţii, o platformă de dezbatere non-partizană a chestiunilor sensibile de pe agenda publică. Sperăm că, oriunde te-ai afla (în metrou, pe bicicletă, în mașină) și orice activități ai desfășura (acasă, la slujbă ori pe drumuri), proiectul nostru îţi deschide o punte de dialog constructiv cu privire la problemele politice, sociale și civice de actualitate.

Proiectul a fost dezvoltat cu sprijinul Asociației Curaj Înainte, care doreşte să aducă împreună românii din toată lumea, prin intermediul tehnologiei, oferindu-le referințe comune: știri, implicare socială, civică sau politică și memorie colectivă.

Ne găseşti şi pe Facebook, pe Twitter sau pe YouTube.

Sigla Telegraful (format .png transparent) este realizată de Mihaela Pop, de la Zizzou.

Echipă:

Codru Vrabie este activist civic, trainer şi consultant pe teme legate de bună guvernare, transparenţă, responsabilitate şi integritate în sectorul public. Licenţiat în ştiinţe juridice şi politice (România, Bulgaria, Statele Unite), respectiv masterat în ştiinţe administrative şi afaceri europene (România, Olanda, Spania), Codru lucrează din 1998 pentru societatea civilă.
Mihnea Dumitru a fost consilier și consultant politic, este specialist în imagine, scriitor și auto-declarat „anticonsultant” politic prin presă. Are studii în Coreea de Sud, Canada, Marea Britanie și un doctorat în științe politice, la Universitatea din București. S-a întors în țară în 2005. Din când în când, publică opinii pe Adevărul.
Paul Chioveanu activează din 2004 în sectorul ONG. Licențiat în științe politice și relații internaționale, are expertiză pe zona de bună guvernare, drepturile omului și comunicare publică. Când nu scrie opinii, Paul pune întrebări și editează audio podcast-urile Telegraful, ipoteze în căști.