Paul Chioveanu activează din 2004 în sectorul ONG. Licențiat în științe politice și relații internaționale, are expertiză pe zona de bună guvernare, drepturile omului și comunicare publică. În cadrul proiectului Telegraful/Ipoteze în căşti, când nu pune întrebări, editează audio și scrie opinii. Din când în când, scrie și cereri de finanțare 😉

Codru Vrabie este activist civic, trainer şi consultant pe teme legate de bună guvernare, transparenţă, responsabilitate şi integritate în sectorul public. Licenţiat în ştiinţe juridice şi politice (România, Bulgaria, Statele Unite), respectiv masterat în ştiinţe administrative şi afaceri europene (România, Olanda, Spania), Codru lucrează din 1998 pentru societatea civilă.

Mihnea Dumitru a fost consilier și consultant politic, este specialist în imagine, scriitor și auto-declarat „anticonsultant” politic prin presă. Are studii în Coreea de Sud, Canada, Marea Britanie și un doctorat în științe politice, la Universitatea din București. S-a întors în țară în 2005. Publică opinii pe Adevărul.

 Telegraful  este un efort de selectare a celor mai importante știri ale zilei, pentru o audiență formată din oameni activi, educați și interesați de sinteza evenimentelor interne și externe. Aparține, ca proiect, Asociației Curaj Înainte. Dorim să aducem împreună românii din toată lumea prin intermediul tehnologiei, oferindu-le referințe comune: știri, implicare socială/politică și memorie colectivă. Telegraful poate fi accesat zilnic, pe Facebook, aici.

Proiectul  Ipoteze  reprezintă o serie de podcasturi (înregistrări audio) în care realizatorii discută probleme politice și sociale actuale, cu scopul de a identifica pentru cetățeni soluțiile civice de implicare în viața comunității. La finalul fiecărui podcast, realizatorii își invită ascultători să ia atitudine cu privire la deciziile politice care le pot afecta viața.

Interacțiunea politică și socială s-a transferat tot mai mult în mediul online, prin utilizarea canalelor de tip ‘social media.’ Mesajele televiziunilor publice de informații s-au polarizat în funcție de scena politică și instituțională. În acest peisaj mediatic, suntem conștienți de riscurile la care suntem supuși în fiecare zi: putem fi manipulați sau putem cădea în capcane de comunicare electorală. Ne dorim ca seria de podcasturi Ipoteze să devină o radiografie echilibrată și imparţială a societăţii, o platformă de dezbatere non-partizană a chestiunilor sensibile de pe agenda publică.

Ipoteze aduce în căștile persoanelor active, oriunde s-ar afla acestea (în metrou, pe bicicletă, în mașină) și orice activități ar desfășura (acasă, la slujbă ori pe drumuri), un dialog constructiv privind problemele politice și sociale.